Zoeken
  • Peter Nolten

50 stappen COMPOSITIE oefening - LANDSCHAPSFOTOGRAFIE in CHAAM

Het is belangrijk om te oefenen met kijken naar composities. Vandaag laat ik jullie een oefening zie die ik hiervoor gebruik.


Ik heb deze oefening ooit ergens opgepikt en het heeft mij heel erg geholpen in het kijken naar composities. De oefening is heel simpel: neem 50 stappen en maak vanaf die plek een foto, en herhaal dit meerdere keren. Je leert hierdoor op elke plek een compositie te vinden, maar het helpt je ook met vooruit kijken en al vooraf mogelijk composities te zien. Daarnaast is het gewoon een hele fijne oefening om even helemaal bezig te zijn met fotografie, je bent ofwel aan het tellen ofwel een compositie aan het vinden/fotograferen. Ga het dus ook proberen zou ik zeggen!
13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Een INTERVIEW bij de FOTOGRAFIE COMMUNITY

Afgelopen week was ik te gast bij de Fotografie Comunnity, een groep georganiseerd door Pjotr Schelling om daar iets te vertellen over landschapsfotografie. Elke week wordt er in de fotografie commu